Polska Smakuje W Naszych Regionach

Po rocznej przerwie wraca projekt Polska Smakuje W Naszych Regionach. To już tradycja, że z naszymi kucharzami odwiedzamy ważne imprezy plenerowe aby przypominać uczestnikom wspaniałe dziedzictwo kulinarne naszego kraju. Kolejny raz będziemy mogli się spotkać z wszystkimi, którzy cenią sobie różnorodność polskiej kuchni regionalnej i zaprezentować różne odmiany znanych, a także niektórych zapomnianych potraw. To wspaniała okazja poznawania polskich tradycji kulinarnych dla osób ceniących sobie tradycyjną regionalną kuchnię. W trakcie całego cyklu będziemy się starać przybliżyć Wam bogactwo smaków i zapachów kuchni polskich dworów i chałup prezentując potrawy zarówno dawnych elit jak i proste ale i różnorodne potrawy spod polskich strzech. Będziemy się starali pokazać bogactwo naszych pól, łąk i lasów na talerzach gdzie spotkacie wieprzowinę, wołowinę, warzywa, owoce, produkty mleczne, zboża, oleje i miody. Tym wszystkim słynęła polska regionalna kuchnia. Pora na Korczynę podczas Górskich Samochodowych Mistrzostw Polski 24 i 25 maja 2025!